Κέντημα με πινέλο στα μπισκότα

Πρόσφατα η μητέρα μου μου ζήτησε να φτιάξω μπισκοτάκια για την γέννηση ενός κοριτσιού και φυσικά δεν θα μπορούσα να αρνηθώ! Βέβαια, δεν ήθελα να φτιάξω όμοια μπισκότα με αυτά που έχω ήδη φτιάξει αλλά παράλληλα ήθελα να χρησιμοποιήσω και κάποια καινούργια τεχνική. Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω την τεχνική κέντημα με πινέλο (brush embroidery) το αποτέλεσμα της οποίας με ενθουσιάζει!

brush embroidery

Η πρώτη φορά που δοκίμασα το κέντημα με πινέλο ήταν όταν διακόσμησα μπισκότα κοχύλια όπου και διαπίστωσα ότι θα πρέπει το γλάσο να είναι αρκετά πυκνό προκειμένου να πετύχω ένα όμορφο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα χωρίς το royal icing να απλώνει.

conch shell and petal platter

Δεν είναι καθόλου δύσκολο τελικά! Η μόνη δυσκολία είναι το ότι θα πρέπει να δουλεύω γρήγορα το πινέλο ώστε να μην στεγνώνει το γλάσο. Επίσης, για τις ποδίτσες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω ένα αρκετά λεπτό πινέλο (νούμερο 000) εξαιτίας του ότι το σχέδιο ήταν μικρό και ήθελα ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Για τις ποδίτσες λοιπόν, χρησιμοποίησα ένα στένσιλ για κέντημα με πινέλο από την αγαπημένη μου εταιρία designer stencils!

brush embroidery2

 

brush embroidery3

 

brush embroidery1

 

Έμεινα τόσο ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα ώστε χρησιμοποίησα την ίδια τεχνική και για τα μπισκότα του γάμου μίας φίλης από τα παλιά!

morfi's cookies

 

Θα πρέπει να δοκιμάσετε το κέντημα με πινέλο!Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε!

Θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησής μου αλλά ετοιμάζω την βάφτιση του γιου μου κι έτσι είμαι αρκετά πιεσμένη. Μόλις όμως χαλαρώσω θα επανέλθω δυναμικά με οδηγίες βήμα βήμα τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες τεχνικές. Αν παρόλαυτά χρειάζεστε οδηγίες για το πώς να ακολουθήσετε τη διαδικασία του κεντήματος με πινέλο υπάρχουν αρκετά ιστολόγια καθώς και video στο youtube!

 

{ 4 comments… add one }

 • Tins July 21, 2013, 5:26 am

  Beautiful work!!!!

  Reply
  • Katia July 21, 2013, 6:08 pm

   Thank you Tina!Love your work too!

   Reply
 • olga November 12, 2014, 5:11 pm

  Τέλεια! Φοβερά! Δεν κατάλαβα όμως…βάζεις το στένσιλ κ απο πάνω περνάς στα κενά του RI πυκνό με το πινέλο? Αυτή η εταιρεία που πήρες το στένσιλ στέλνει Ελλάδα?

  Reply
  • Katia November 12, 2014, 5:17 pm

   Όλγα, το συγκεκριμένο στένσιλ που χρησιμοποιήσα είναι ειδικό γι᾽αυτή την τεχνική. Σωστά, πρώτα τοποθετώ το στένσιλ κατόπιν με σπάτουλα περνάω το πυκνό γλάσο και στην συνέχεια δημιουργώ τις πινελιές.Μπορεί φυσικά να γίνει και χωρίς στένσιλ, με το κορνέ. Η εταιρία αυτή στέλνει και στην Ελλάδα. :)

   Reply

Leave a Comment

%d bloggers like this: